Sivut

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Edward Elric - WIP

Heippa!

Edwardista tuli otettua ennätysmäärä WIP-kuvia, joita en ole tänne blogin puolelle laitellut sen kummemmin. Varsinkin automailista tuli kysymistä, joten täältä pesee. Lähdin tekemään pukua sillä ajatuksella, että kierrättäisin mahdollisimman paljon. No, luonnollisesti tietyt asiat oli pakko hankkia uusina, kuten worbla, peruukki sekä tietyt maalit, mutta muuten materiaalit ovat kierrätettyjä. 

//

Automail

Automailia lähdin tekemään worblasta, jota oli juuri sopivasti jäljellä sitä varten, sekä eri cosseista ylijääneestä softiksesta. Kaavat sain tehtyä maalarinteippimenetelmällä, joka toimii periaatteessa niin että kaavoitettava alue päällystetään ensin elmukelmulla ja sitten maalarinteipillä, ja sitten kaavat piirrettään päälle ja leikataan varovaisesti pois. Kuvaa prosessista ei valitettavasti ole, sillä oman hartia-alueen kaavoittaminen onnistui yksin juuri ja juuri, mutta kuvan ottaminen ei. : D Voin sanoa että kaavoittaminen tällä tekniikalla auttoi paljon, mutta jouduin siltä vääntämään softispaloja sopivaan kokoon ja muotoon enemmän kuin olisin halunnut.


Kaavoittaminen olikin automailin vaikein osio, sen jälkeen homma oli jo tuttua. Softispalat päällystetään worballa, ja muotoillaan sopivaan muotoon jne. Softista en laittanut sormien ja kämmenen alueelle, sillä itse worbla oli siihen ihan tarpeeksi paksua. Valmiit palat tuli päällystettyä liimalla, ja sormien palat gessolla. Sormiin jäi rumat saumat, joten päätin tasoitella niitä gessolla ja hiekkapaperilla.


Päällystyksen jälkeen oli mustan spraylakan vuoro.


  Kiinnitys toimi tarranauhoilla, jotka ompelin aikaisemmin väsättyyn lycrahanskaan. Tietyissä osissa oli myös niittejä avuksi.

Ja lopuksi tietty kerros hopeamaalia.



Takki

Jännitin erityisesti takin tekemistä, sillä halusin tehdä kaiken aivan itse nollasta vuorin kera. En ole koskaan ennen ommellut takkia, enkä edes vuoria. Olen muutenkin hieman epävarma ompelun suhteen, mutta onneksi takin tekeminen ei ollutkaan loppujen lopuksi niin vaikeaa.


Löysin kierrätyskeskuksesta hyvin suuren miesten ulkotakin, jonka purkasin kokonaan. Automailin piti mahtua takin alle, joten kokeilin kotona omasta kaapistani takkeja valmiin automailin päälle, ja piirsin sitten sopivasta takista kaavat paperille. 



Sovittamista ennen viistonauhan lisäämistä. Viistonauha on ommeltu käsin paikoilleen, koska omistamani ompelukone on heikko, eikä yksinkertaisesti ompele neljää kangaskerrosta.

Ja lopputulos!

Lähikuvaa... 


Vyö

Vyön tein myös puretusta nahkatakista. Tämä on lempiosani puvusta, ehkä osittain siitä syystä että tähän meni aivan liikaa aikaa. Ompelukone ei tykkää paksusta nahasta kolmessa, tai edes kahdessa kerroksessa. Sanotaan nyt vaikka näin. Taisin ommella kaiken käsin. Niin.

Keskeneräinen vyö.

 Edestä.

 Ja takaa.



Housut & Kengät

 Kuva © Kyuu Eturautti.

Housuista ja kengistä minulla ei ole erillisiä kuvia. Housut tein tekonahasta jota jäi yli toisesta cossista, ja kengät on hankittu kirpparilta ja muokattu tarpeen mukaan. Reunoja hieman muuteltu ja maalailtu, sekä sisälle laitettu nauhat jotka estävä kenkien hölskymisen jalassa (saatoin hankkia neljä kokoa liian suuret kengät ihan vain tätä varten). Housut tuli ommeltua teollisuuskoneella, joka öljyää niin perkeleesti että pelkäsin jatkuvasti pilaavani kankaan. Onneksi näin ei sentään käynyt, mutta taskut ompelin käsin kun en pikkuhommaa kehdannut sillä koneella alkaa vääntämään.




Peruukki & maskeeraus

Peruukista haluaisin sanoa vain että hyi. Kamalin peruukki jonka olen koskaan postista saannut, ja harmitti todellakin sitä vääntää kisakuntoon. En tiedä mikä idea siinä on myyjien laittaa kerroksia liimaa ja muuta outoa haisevaa mönjää peruukkiin. Jouduin pesemään koko peruukin pari kertaa, ennen kuin siitä sai mitenkään muokattavan. Yhh.

Jotain leikkelin, suurimmat raivokohtaukset oli onneksi koettu pari päivää sitten pesemisen yhteydessä. Meikeissä ei ollut mitään ihmeitä, hieman paksummat kulmakarvat tuli tehtyä, mutta se siinä.

//

Niin, sellainen se! Kuvia omasta takaa ei kamalasti ole, nopeasti tuli jotain musiikkitalon pihalla otettua. 




Kuvat © Kaisa Hakkarainen

\,,/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti