Sivut

maanantai 12. toukokuuta 2014

The pakollinen coniraportti: Cosvision

Ja näin!

Tosiaan, Turussa tuli viikonloppuna käytyä     taas conittamisen merkeissä.

Voin sanoa näin yleisesti että Cosvision oli ensimmäiseksi tapahtumaksi vallan mainio, paljon kritiikkiä ei minulta ainakaan tipu. Tapahtumassa tuli tosin käytyä vain lauantaina, joten sunnuntain meiningistä en tiedä mitään, varmaan se oli vähintäänkin yhtä eeppistä kuin lauantaina.

En mennytkään tapahtumaan ihan niin siviileissä kun olisin odottanut, stressi siitä että kyseessähän on cosplaytapahtuma sai minut suostumaan siskoni ensimmäisen asun lainaamiseen, eli lauantaina tuli kuljettua Taigana Toradorasta.

 Allekirjoittanut oikealla, vasemmalla taas jälleen seurana cosplayparini ja siskoni Fem!Castielina. Naamakin tekee jotain sopimatonta. Derp.

Valitettavasti maailman parhaaksi viikonlopuksi en voi nimetä juuri tätä, ja se johtuu puhtaasti siitä, että conissa ei minulle löytynyt paljon seuraa. Kuljeskelin koko päivän siis vain ja ainoastaan siskoni kanssa, en usko että seurusteluun olisi kuitenkaan ollut paljon aikaa, sillä juoksimme ohjelmasta toiseen. Voin nimetä ystäväpiiristäni tasan kolme, jotka harrastavat cosplayta, ja yksi niistä on siskoni. Onneksi on muita tapahtumia missä sitten hengailla porukoissa, Cosvisionissa tämä ei kuitenkaan ollut oleellista, sillä ohjelma oli se syy miksi raahauduimme Turkuun.

Kävimme siis katsastamassa kolme ohjelmanumeroa, ensimmäisena kaappicosplayluennon, jossa ei minulle uutta tietoa välittynyt, mutta joka oli itsessään niin hauskaa settiä että sitä jaksoi seurata hartaasti.

Toisena menimme Kairin Q&A ohjelmaan. Itseäni harmitti suunnattomasti se, että huone oli miltei tyhjä. En tiedä oliko samaan aikaan jotain muuta conikansaa kiinnostavaa ohjelmaa, vai eikö neiti ollut tarpeeksi kuuluisa suomalaisissa piireissä mutta olisin odottanut paikalle täyteen ahdetun huoneen. Oikeastaan, olisin odottanut koko tapahtumaan lisää väkeä, siitä myöhemmin lisää. Sinäänsä oli ihan positiivista että sai kysyä kaiken mitä halusi ja aikaa riitti hyvin, mutta jo kuudennen rikkinäisellä englannilla esitetyn kysymyksen jälkeen alkoivat omat kysymykseni käymään vähiin. Silti, oli hienoa saada kuulla kokeneelta harrastajalta hieman hänen omia tarinoitaan ja tuntemuksiaan cosplaysta.

Tässä välissä kävimmekin sitten syömässä eväitä ja katsastamassa vielä viimeisen kerran myyntipöydät ja taidekujan, jonka jälkeen jatkoimme sitten päivän kohokohtaan, eli cosplaykilpailuihin.



Taso oli kilpailuissa sitä, mitä cosplaytapahtumasta odottaisi. En voi sanoa muuta kuin vau, vau ja vielä kerran vau! Varsinkin kutsuvieraskisa oli korkeatasoisinta mitä olen omin silmin päässyt todistamaan. Onnea nyt heti siis kaikille voittajille! Olitte aivan mahtavia ja samoin myös kaikki muutkin kisaajat. Esityksiin ja asuihin oli panostettu hyvin paljon ja täältä päin tulee vain suurta arvostusta kaikkia kisaajia kohtaan, myös hallcosplayn ja yksilökisan kisaajille!

Tähän loppuun vielä omia mielipiteitä tapahtumasta.

Tapahtumapaikasta voin sanoa että olin siihen hyvin tyytyväinen. Varsinkin suuri aula oli plussaa. Myyntipöydissä ja taidekujalla mahtui oikeasti liikkumaan, ja vaikka porukkaa olisikin ollut enemmän. Paikka oli tarpeeksi valoisa ja suuri esityssali oli hieno. Ainoana miinuksena voisin mainita paneeli-ja luentosalien vähyyttä, mutta näin ensimmäiseen tapahtumaan ja vieläpä pienellä kävijämäärällä paikka soveltui oikein hyvin.
Järjestelyissäkään ei ole moittimista. En ole kovinkaan kriittinen, joten sen suurempia mokia en keksi juuri nyt tällä hetkellä. Lipunmyynti pelitti, vesipisteitä oli tarpeeksi, info toimi hyvin. vessoissa oli tilaa (ja siistiä), etc etc. Osa näistä saattaa tietty johtua siitä pienestä kävijämäärästä, mitenköhän asia olisi muuttunut jos porukkaa olisi ollut enemmän? 
Tätä minä ainakin toivoisin. Enemmän porukkaa. Keksin montakin syytä sille miksei tapahtumassa ollut paljonkaan väkeä, ja uskon että mikäli sikäli ensi vuonna Cosvision järjestetään uudestaan, paikalle varmaan raahautuisi lisää ihmismassaa.

Mutta ei asiasta sen enempää. Overall, viihtyisä tapahtuma, hyvä sijainti, tapahtumarakennus ja kiinnostavaa ohjelmaa. Itse olisin tulevaisuudessa menossa uudestaan, ja suosittelen sitä muillekkin. Nyt palaan tästä leijumasta maan kamaralle.

P.S. (Valitan kuvien vähyydestä, olen huono, puhelimen kamera on huono, sisko joka unohtaa lähettää hänen ottamansa kuvat minulle on huono, kuvien vähyys on huono.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti