Sivut

tiistai 11. helmikuuta 2014

Vuoden 2013 cosplayt, nolous ja ikuinen fail.

Unohdin kirjoittaa vuoden 2013 raportin kokonaan, joten tässäpä tämä. Vuosi 2013 on feilauksen vuosi, joten älkää odottako liikoja, cosseja tuli tehtyä huolimattomasti ja hitaasti. Pitäisi jossakin vaiheessa kirjoittaa erikseen sivu, jonne voisin päivitellä kaikki cossit, mutta jee, mobiili on paras ja tällä hetkellä en pysty tekemään mitään. No, jossakin vaiheessa se tulkoon tehtyä. Nyt asuihin:

                 Soul Evans 
                      Soul Eater
(Paras laatu on paras)
Aikaa pukuun käytetty: on-off kaksi kuukautta
Ensimmäinen käyttö: Desucon Frostbite 2013
Tehnyt: Itse tehty, pienellä avustuksella. Ostetut housut.

Joo, eli Soul oli siis ensimmäinen cosplayni. Itse olen suhteellisen tyytyväinen tähän, varsinkin ollakseen ensimmäinen asuni. Soulina on tullut kuljettua parissa conissa, mutta taitaa tämä jäädä jo kaapin pohjalle, hahmo kun ei alkuunkaan ole ihan lempihahmoni (asun tein siis ryhmäcossiin, joka ei loppujen lopuksi toteutunut)

                           Korra
                The Legend of Korra
Aikaa pukuun käytetty: on-off kolme viikkoa
Ensimmäinen käyttö: Desucon 2013
Tehnyt: Itse tehty, mutta hieman suuremmalla avustuksella.

Graah, tästä asusta on jäänyt vain huonoja muistoja. Mikään ei istunut, paita kuristi, housut olivat liian löysiä ja kengät olivat jotakin aivan järkyttävää (siis miten ihmeessä bootcovereista saa hienoja). Asu tuli tehtyä itkuisena kolme viikkoa ennen conia, samaan aikaan työharjoittelun ja taidekujavalmistelujen kanssa. Hahmon valitsin päähänpistosta, loppujen lopuksi en samaistunut häneen yhtään ja hahmon esittäminen oli tuskaa. Voi olla että olisi pitänyt valita joku hahmo ATLA-sarjasta, ne kun ovat loppujen lopuksi minulle paljon läheisempiä. Tuskin tätä asua laitan ikinä enää päälleni, ellei siihen tehdä suuria parannuksia.

                         Cosmo
                 Fairly odd parents
Aikaa pukuun käytetty: on-off kolme päivää
Ensimmäinen käyttö: Desucon 2013
Tehnyt: Itse tehty, mutta suurimmaksi osaksi kaappicosplay.

Tämä on ensimmäinen paricossini. Kaverini oli siis Wanda ja hassua kyllä, minä ehdotin tätä. Hahmo on yksi lapsuuden lemppareista ja kaapista kun löytyi sopivasti valkoinen paita ja mustat housut, päätin tehdä tämän. Siivet, kruunu ja taikasauvan sain valmiiksi kahdessa illassa, ja peruukkia tuli muokkailtua yhtenä iltana pari tuntia. Saatan laittaa tämä päälle vielä johonkin, mutta kruunu ja peruukki kaipaisivat hieman muokkailua.

                       Fem!Spock
                  Star Trek TOS
Aikaa pukuun käytetty: yksi viikko
Ensimmäinen käyttö: Koulun Halloween
Tehnyt: Itse tehty

Tämä asu tuli väsättyä Star Trek-huumassa. Katsoin alkuperäistä sarjaa siis joka päivä varmaan kuukauden ajaksi, ja pakkohan minun oli Spockia cossata. En jaksannut kuitenkaan bindata enkä halunnut ostaa _toista_ lyhyttä peruukkia, joten tyydyin Fem!-versioon. Kuvia asusta ei valitettavasti ole, jossakin vaiheessa pitää muistaa ottaa (nauttikaamme siis naamastani...derp).Tämä on yksi lempihahmoistani kautta aikojen, ja puvussa kulkeminen oli ihanaa. Sain myös tämän puvun yhteydessä kokeiltua ensimmäista kertaa propin tekoa, eli phaserin rakentamista. Käytin foamia ja muoto oli kohdallaan, mutta tyhmänä aloittelijana, unohdin että on olemassa hiekkapaperia ja kunnon maaleja. Proppi on siis järkyttävän näköinen tällä hetkellä, mutta korjaan sen lähipäivinä, lisää kuvia silloin.

Vuosi 2013 oli kaiken kaikkiaan ihan hyvä vuosi aloittelijalle, vaikka Korrasta näenkin vielä painajaisia. Yritän vuonna 2014 parantaa materiaalivalintojani, tehdä haastavampia asuja ja oppia ompelemaan paremmin.

Until next time,

AleKaiLin~



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti